Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Onderwijs
van

01


januari


- 2022 -
tot

30


november


- 2022 -

Oproep tot kandidaatstelling - DELF- en DALF-programma


Bent u docent français langue étrangère (FLE)(Frans als vreemde taal) in België?
Wilt u dat uw taalniveau Frans gecertificeerd en erkend wordt?
Wilt u meer weten over de Franse DELF-/DALF-diploma's?
Wilt u gecertificeerd worden als examinator voor DELF- en DALF-diploma's?

Dan is dit programma iets voor u!
Neem deel aan het opleidingsprogramma bij een van de Alliances françaises-partners van het programma!


Opleiding

De Ambassade van Frankrijk in België, in samenwerking met de Alliances françaises van Brussel, Gent en Antwerpen nodigt u uit om de DELF 1 - en DALF 2 -diploma's te ontdekken of/en examinator/corrector te worden voor deze diploma's. 

Bent u niet vertrouwd met het DELF en het DALF en wilt u deze ontdekken terwijl u zich voorbereidt op het diploma? Kies het onderstaande programma, u wordt gratis begeleid tot aan het examen.
 
1- Ik ontdek het DELF* en het DALF** terwijl ik me voorbereid op het diploma.
Wij bieden u de Ev@lang-test aan (officiële niveaus van het Gemeenschappelijk Europees referentiekader, ERK). Deze test meet uw taalniveau Frans en wordt online afgenomen door één van de 3 Alliances-partners (Brussel, Antwerpen, Gent).

Profiteer verder van een gratis voorbereidingsprogramma van 10 uur (online of face-to-face) om het DELF- of DALF-examen af te leggen dat overeenkomt met uw niveau;
U kunt het examen gratis afleggen in functie van het examenrooster.
U hebt al een DELF- of DALF-diploma (min. B2-niveau) en u wilt examinator/corrector worden?

Meld u aan voor het onderstaande programma. Er zal contact met u worden opgenomen zodra er een opleidingscursus is gepland.

2- Ik ben gecertificeerd op niveau B2, ik wil gecertificeerd worden als 'examinator/corrector' door de DELF- & DALF-certificeringscursus te volgen.

Word DELF-examinator/-corrector in het kader van een specifieke opleiding, en bied uw diensten aan bij instellingen en Alliances françaises die op zoek zijn naar examinatoren/correctoren om examens voor deze diploma's af te nemen.

Vul het aanvraagformulier in en wij nemen contact met u op om deel te nemen aan een gratis sessie.

Inschrijvingsprocedure
1. Kandidaturen kunnen worden ingediend van 1 januari tot 30 juni 2022 (middernacht).
2. Kandidaten moeten het aanvraagformulier invullen.
3. De plaatsen in de opleidingsgroepen worden bepaald aan de hand van de resultaten van de schriftelijke (ev@language) en mondelinge (gesprek met een gekwalificeerde leraar) testen.

Kandidaturen moeten worden gestuurd naar: typhaine.biard-hamon@diplomatie.gouv.fr

----
Wist u dat?

Het Diplôme d'études de langue française (DELF) en het Diplôme approfondi de langue française (DALF) zijn diploma's uitgereikt door de Franse staat. Ze zijn levenslang geldig en worden over de hele wereld erkend.

Een diploma voor elk niveau: terwijl het DELF en het DALF bedoeld zijn voor 18-plussers, is het DELF Junior ontworpen voor middelbare scholieren en het DELF Prim voor leerlingen van de lagere school.

In Vlaanderen vereist 40% van de werkaanbiedingen de beheersing van een of meer vreemde talen. Frans is de meest gevraagde taal door rekruteerders (79%), ver voor Engels (59%) en Duits (10%), op het gebied van handel, onderzoek, administratie, human resources en marketing.

Het hele jaar door zijn er examensessies voorzien in de Alliances françaises de Belgique in Brussel, Bergen, Kortrijk, Luik, Gent en Antwerpen.* DELF bestaat uit vier onafhankelijke diploma’s die overeenkomen met de vier niveaus van het Europees referentiekader voor talen (A1 – A2 – B1 – B2).
** DALF bestaat uit twee onafhankelijke diploma’s die overeenkomen met de twee niveaus van het Europees referentiekader voor talen (C1 – C2).
DELF (Diplôme d’études en langue française) en DALF (Diplôme approfondi de langue française) zijn officiële diploma’s, uitgereikt door het Franse ministerie van onderwijs, om de taalvaardigheid Frans te attesteren van niet-Franstaligen.

Aanvraagformulier 2022