Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Beeldende Kunsten
van

20


mei


- 2023 -
tot

27


augustus


- 2023 -

"Le secret des couleurs", tentoonstelling van Adrien Lucca bij BPS22 in Charleroi


De tentoonstelling 'Le secret des couleurs' van de Franse kunstenaar Adrien Lucca is van 20 mei tot 27 augustus 2023 te zien in de BPS22 in Charleroi.

Sinds zijn begin heeft Adrien Lucca (FR, 1983) werk ontwikkeld dat gericht is op het verkennen van visuele waarneming, met behulp van een methode die specifiek is voor het snijvlak van kunst en wetenschap. Hoewel hij beeldende kunst studeerde aan de École de Recherche Graphique (ERG) in Brussel, heeft hij als autodidact wetenschap (wiskunde, natuurkunde, colorimetrie, informatica) geanalyseerd en beoefend om de schilderkunst door middel van licht opnieuw te bekijken.

Door het gebruik van geavanceerde technologieën, met constante esthetische zorg en met een visueel doel, geeft hij vorm aan kleur en licht om ons gezond verstand uit te dagen en vragen te stellen bij ons begrip en onze interpretatie van de werkelijkheid. Hij confronteert de kijker met apparaten die een direct, fysiek en zintuiglijk ervaring van de objecten uitlokken die hij ontwerpt en de plek die ze herbergt.

Voor zijn eerste solotentoonstelling in een museum presenteert Adrien Lucca vanaf 20 mei 2023 bij BPS22, in de Pierre Dupont zaal, een grote installatie waarin elke bezoeker geconfronteerd wordt met de grenzen van zijn eigen zintuiglijke waarneming. Op de bovenverdieping stelt de kunstenaar naast sculpturale werken, maquettes en stalen gebaseerd op zijn meest recente onderzoek ook oudere werken tentoon die ons in staat stellen zijn carrière sinds 2011 te ontdekken.


Plaats: BPS22, Salle Dupont - Boulevard Solvay, 22
6000 Charleroi
Curator
: Dorothée Duvivier
20.05 > 27.08.2023
Meer info:
https://www.bps22.be/nl/tentoonstellingen/adrien-lucca


Meer informatie en tickets