Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Beeldende Kunsten
van

16


september


- 2023 -
tot

07


januari


- 2024 -

MARI in Syrië

Wedergeboorte van een stad in het 3de millenium


Dit najaar neemt het Louvre het Koninklijk Museum van Mariemont over om u de geschiedenis van de mythische stad Mari te laten ontdekken.
 
Reis naar het Nabije Oosten van het 3de millennium voor Christus met de tentoonstelling Mari in Syrië van het Louvre, de Nationale en Universitaire Bibliotheek van Straatsburg en het Koninklijk Museum van Mariemont!
 
Van paleizen tot tempels, van goden tot beschermers, ontdek de fascinerende geschiedenis van een voorouderlijke stad, bestaande uit verwoesting en wederopbouw, bescherming en wedergeboorte, die u meeneemt naar een van de wiegen van de beschaving.
 
Aan de hand van archiefbeelden, documentaires en talrijke schatten van koper, baksteen, steen en schilderwerken, nodigt de tentoonstelling u uit om de verkenningen van opgravers zoals Parrot, Dossin, Margueron en Butterlin te volgen. Een echt menselijk en archeologisch avontuur dat bijna 100 jaar omspant !
 
Niet te missen!
Drie levensgrote overtekeningen van de muurschilderingen in het grote koninklijke paleis van Mari zijn voor deze gelegenheid volledig gerestaureerd en voor het eerst aan het publiek getoond. Een uniek werk, het laatste spoor van een erfgoed dat nu verloren is gegaan.Domaine & Musée royal de Mariemont
Domein & Koninklijk Museum van Mariemont / Domain & Royal Museum of Mariemont

 

100 chaussée de Mariemont, 7140 Morlanwelz, Belgique
www.musee-mariemont.be

 

Tel : +32 (0)64 273 741
accueil@musee-mariemont.be


Meer informatie