Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Beeldende Kunsten
van

11


mei


- 2023 -
tot

03


juni


- 2023 -

Kunstenfestivaldesarts


Kunstenfestivaldesarts, het internationale festival voor podiumkunsten, vindt plaats van 11 mei tot 10 juni 2023 in Brussel. Gedurende drie weken herdefiniëren artiesten uit België en de rest van de wereld de grenzen van theater, dans en performance in meer dan 30 culturele centra en openbare ruimtes in Brussel.

Het feest van hedendaagse kunst
Elk jaar viert het KunstenFestivaldesart hedendaagse kunst en laat het publiek kennismaken met nieuwe vormen van artistieke expressie. Via een eclectisch programma begeleidt dit multidisciplinaire kunstevenement gevestigde en opkomende kunstenaars uit de hele wereld die geëngageerde werken presenteren met hedendaagse sociale kwesties.

Franse programmatie
De Franse projecten van deze nieuwe editie worden voor het eerst in België gepresenteerd en worden gesteund door de Franse ambassade in België en l’Institut Français in het kader van EXTRA 2023.

- Van 11 tot 14 mei: De choreografe Nadia Beugré (Ivoorkust-Frankrijk) presenteert "Prophétique (on est déjà né.es)".
De voorstelling behandelt kwesties van identiteit, spiritualiteit en vrouwelijkheid, en stelt de sociale, culturele en religieuze normen in vraag die het leven van vrouwen in onze hedendaagse samenlevingen beïnvloeden.

- Van 13 tot 14 mei en van 17 tot 18 mei: Lenio Kaklea (Griekenland-Frankrijk), danseres, choreografe, regisseuse en schrijfster, presenteert Αγρίμι (Fauve).
Door middel van dans en beweging biedt de voorstelling een artistieke reflectie op de dualiteit van de menselijke en dierlijke natuur en verkent de thema's instinct, vrije natuur, vrijheid en domesticatie.

- Van 17 tot 20 mei: De choreografe, danseres en actrice Lara Barsacq (België-Frankrijk) presenteert "La Grande Nymphe".
Met de mythologische figuur van de nimf als hoofdpersoon stelt Lara Barsacq in haar voorstelling vrouwelijkheid en sensualiteit aan de orde en dompelt ze ons onder in een reflectie over onze relatie met de natuur en het milieu.

- Van 26 tot 28 mei presenteert Calixto Neto (Brazilië-Frankrijk), danser en choreograaf, "Il Faux".
In "Il Faux" mengt Calixto Neto lichaamsbewegingen met visuele, geluids- en verhaalelementen en stelt hij een reflectie voor over de begrippen waarheid en valsheid.

Meer informatie