Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Beeldende Kunsten
van

17


februari


- 2023 -
tot

26


februari


- 2023 -

42e editie van Anima, het internationaal animatiefilmfestival van Brussel

Drie professionele meet-ups in het kader van Futuranima die u niet mag missen


Vorig jaar focuste het Anima Festival al op de Franse animatiefilmproductie en ook dit jaar blijft de Ambassade van Frankrijk in België samenwerken met het festivalteam en Unifrance voor deze 42e editie, die plaatsvindt van 17 tot 26 februari 2023. We ondersteunen de komst van Franse regisseurs in de officiële programmatie en organiseren daarnaast ook drie professionele meet-ups in het kader van Futuranima.

Op dinsdag 21 februari om 14.30u neemt het team van Fortiche Production, de Franse studio achter de meermaals bekroonde reeks Arcane, u mee achter de schermen. Voor Netflix vertaalden ze het universum van de videogame League of Legends naar een reeks. Maximilien Ly (technical & fix animation supervisor) en Dimitri James (fix animator) onthullen enkele geheimen van dit wereldwijde succes aan het publiek, in aanwezigheid van Jérôme Combe (medeoprichter van Fortiche Production).

Op dinsdag 21 februari om 17u bespreken Frédéric Josué (CEO, 18M) en het team van de creatieve studio Temple Caché de kansen die digitale innovaties bieden voor de animatiewereld. Web3, NFT, AR, blockchain, ... Kom alles te weten over de toekomst van deze innovatieve technologieën voor de animatiefilm.

Op donderdag 23 februari om 14.30u presenteert regisseur Amandine Fredon de productie van Le Petit Nicolas: Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux?. Het is de eerste volledig geanimeerde verfilming van het werk van Goscinny en Sempé, die werd bekroond op het Festival van Annecy en geselecteerd voor het Festival van Cannes 2022. Een waar meesterwerk dat hulde brengt aan deze Franse monumenten van het stripverhaal, met een toelichting van de regisseur.

Drie evenementen rond bijzondere Franse creaties die u niet mag missen op hét evenement voor animatiefilms in België! 

Het Anima Festival vindt plaats in Flagey, Brussel
van 17 tot 26 februari 2023
Ingang Heilig-Kruisplein, 1050 Brussel.
Toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

Anima Festival