Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Beeldende Kunsten
van

23


april


- 2021 -
tot

04


september


- 2021 -

Tentoonstelling van Ève Chabanon


Samen met een collectief van 'niet-producenten' stelt Ève Chabanon vragen over de omstandigheden van cultureel werk.

Een economie van verlies bevindt zich aan de rand van onze gebruikelijke productiestroom. Volgens de wet van de winst staat het maken van niet-producenten gelijk aan verlies - en dus aan schuld. De 'non-producers' zijn een collectief van verbannen makers dat stilstaat bij de manier waarop we waarde toekennen aan cultureel werk. De meerwaarde of surplus die zij creëren kan niet worden berekend. Het is een soort van onbewerkte uitgave die werkt via overdracht van kennis en praktijken. De tentoonstelling presenteert een nieuw hoofdstuk van dit project dat Chabanon sinds 2016 collectief heeft ontwikkeld. Via keramische sculpturen, installaties en film nodigt Chapter 4: Sold ons uit om een economie van de marges te verkennen.

De mokken van de tentoonstelling zijn te koop. Je kan de de host meer informatie vragen over de prijslijst. Betaling uitsluitend per kaart.

De verkoop van de Surplus serie geproduceerd voor ‘Chapter 3: Living in Reality’ in het Westfälischer Kunstverein in Münster, gaat verder in Beursschouwburg. Met elk nieuw hoofdstuk stapelen de onverkochte mokken zich verder op en worden zo een betaalmiddel op zich. Hun waarde volgt een eigen, exponentiële groeicurve. Het surplus leeft voort in de overblijfselen van een vorige editie.


Informatie op de website van Beursschouwburg