Nieuws van het
Franse Culturele
Samenwerkingsnetwerk
in België
Beeldende Kunsten
van

20


april


- 2020 -
tot

04


mei


- 2020 -

Frankrijk blijft zijn steun betuigen aan zijn Belgische culturele partners

in het kader van EXTRA 2020


De Franse ambassade in België, in samenwerking met het Institut Français en de Alliance Française Bruxelles-Europe (AFBE), heeft de gezondheidscrisis en de afgelasting van de culturele evenementen in België onder ogen moeten zien en betuigt haar volledige steun aan de culturele en artistieke sector. Zij begeleidt de Belgische partners, teams en kunstenaars in het kader van het EXTRA 2020-programma, een kunstenparcours van de Franse hedendaagse creatie in België.

De Franse ambassade betreurt de afgelasting van belangrijke evenementen zoals het Kunstenfestivaldesarts (Brussel) en het Courtisane festival (Gent), en is blij met het nieuwe voorgestelde tijdstip in het najaar van 2020 of 2021.

De data die door de partners van de ambassade en de AFBE worden aangekondigd zijn de volgende:
- Het werk van Marie Losier in de Cinematek (Brussel) is verplaatst naar 26 en 27 september 2020;
- De tentoonstelling van Caroline Achaintre aan het Fondation Thalie (Brussel) is verplaatst naar de herfst van 2020;
- De tentoonstelling van Latifa Echackch in het BPS22 van Charleroi is verlengd tot 16 augustus 2020;
- Kunstenares Myriam Lefkowitz zal binnenkort in residentie zijn in het BUDA (Kortrijk) en zou haar project La facultad tijdens het volgende seizoen voorstellen;
- Het Courtisane festival zal Un film dramatique en de komst van kunstenaar Eric Baudelaire in de herfst plannen;
- De Franse projecten die in het kader van het Kunstenfestivaldesarts worden gesteund (Sorour Darabi en Tarek Lakhrissi, Gerald Kurdian, Encyclopédie de la parole, Ictus & Joris Lacoste) zullen tijdens het festival van 2021 worden gepresenteerd. Het project van Gérald Kurdian, die zijn workshops reeds met de studenten meubelmakers en mecaniciens van het Sint-Jozefinstituut in Etterbeek heeft geleid, zal worden afgerond met de publicatie van een online fanzine.

De Franse ambassade wil haar Belgische partners bedanken: BPS22, deSingel, Théâtre de Liège, Charleroi danse, Island, Bozar, Vooruit, Les Brigittines, Design Museum Gent, Courtisane, Fondation Thalie, Cinematek, Kunstenfestivaldesarts en Buda.

Maak kennis met de Franse artiesten en acteurs in België en ontdek EXTRA 2020 online aan de hand van een serie podcastshttps://www.youtube.com/watch?v=6-O83PMIEeM&list=PLw_1B-SGwCyL0GUP6mhQYjIexXt6QHgE8